Vinylplate kollage - gjør det selv

2 x 2 DIY vegghengt vinylplate-kollage

4 stykk utbyttbare-magnetfestede LP-plater til vegg


Man kan bruke en stiv plate av papp eller plast med størrelse utifra hvor mange LP-plater man ønsker å henge opp, og det antallet man trenger med stive papp eller plast plater/ark til å dytte inni LP-coverne.

I dette eksemplet danner fire

LP-plater

et kvadrat på ca 62 x 62 cm, siden et enkelt LP-cover er ca 31 x 31 cm. Det ble brukt en plate på 40 x 60 cm til å magnetfeste

vinylplatene

til, så LP-platene stikker litt utover alle sidene på vegg-platen, mest på toppen og bunn.

Det ble brukt 24 magnet-par (3 pr plate) og siden magnetene var selvklebende var det meget enkelt og lime den ene av parene fast langs kanten på platen som skulle henges på veggen og lime tre av de andre fast på hver av spise-brikkene som blei dyttet inni coverene på LP-platene.

Det som ble brukt i eksemplet er:

  • 20 + 4 stykk selvklebende magneter 13 mm (selges enkeltvis eller i sett)
  • En 40 x 60

    plast-glass-plate fra Biltema

  • 4 stykk

    plast-spisebrikker fra IKEA

  • 2 fiskesnører til oppheng og en drill til å lage 2 hull til å feste fiskesnørene i

Fremgangsmåte:

Først ble 12 av magnetene, med samme polarisering, limt fast langs kanten på plast-platen som skal henge på veggen. Det blei laget to hull på toppen av platen til oppheng, for at ikke balansen til kollagen skulle bli påvirket når en eller flere av LP-coverne var fjernet. Dernest blei spise-brikkene klippet litt, siden de var litt større en et plate-cover.

Så blei de 12 gjenværende magnetene, med motsatte polariseringen, plassert mot de 12 magnetene som var limt fast på vegg-platen og spise-brikkene plassert oppå og limt fast med tre magneter pr spise-brikke. Fiskesnørene blei festet og plast-platen hengt opp over platespilleren.

Resultatet er en enkel og dekorativ DIY vinyl-kollage hvor LP-platene enkelt kan byttes ut eller omarrangeres ved å flytte/bytte magnet-innlegget i coverene.

Prosjektet ble laget av en av våre kunder. Vis oss prosjektet ditt og få et gavekort på 500 kr du også!