Elektromagneter

Elektromagneter er praktiske, og de har mange bruksområder. Et godt eksempel er bruk som

dørmagnet

. De fungerer som

magnetlås

, og har den fordelen i forhold til permanente magneter at disse kan slå av/på når det trengs. I tillegg til bruk på dører, kan de også brukes i garasjeporter, skap, luker eller andre steder der styring er praktisk eller påkrevd.

En elektromagnet er en magnet, og den bruker strøm til å bli magnetisert. Når det sendes strøm gjennom den, oppstår det et magnetfelt. Slås strømmen av, forsvinner magnetismen. På denne måten er det enkelt å slå av og på.

Vise som Rutenett Liste

Produkter 1-12 av 44

Page
per side
Set Descending Direction
Vise som Rutenett Liste

Produkter 1-12 av 44

Page
per side
Set Descending Direction

De kraftigste elektromagnetene kan holde mange kilo, og en kraftig dørmagnet har en holdekraft på 180 kg. Dermed er det ingen hindring om døren er tung, du vil alltid finne en elektromagnet som passer, og det er mulig å kjøpe monteringssett med metallplate. På denne måten kan du enkelt bygge en lås som du styrer selv, og med 12 V kan du montere dette selv, da dette er svakstrøm. Det er likevel alltid en god idé å kontakte en elektriker hvis du skal montere elektromagneter, og ikke har så mye erfaring med å montere slikt selv. Da er du garantert en profesjonell løsning, og en dørmagnet du vil ha glede av i mange år.