Magnetlist i tre - gjør det selv

Dette trenger du

Magnetlist i tre - gjør det selv

Verktøy

  • Boremaskin og trebor
  • Trelim
  • Trebeis og pensel
  • Pussepapir

Fremgangsmåte for magnetlist

Det første man må gjøre er å finne et emne som passer til den idéen man måtte ha. Her kan det være lurt å tenke seg godt om da valg av tresort og størrelse avgjør hvor mye merarbeid som kreves. Harde tresorter er vanskeligere å arbeide med og krever godt verktøy. Her er det brukt ei gammel skjærefjøl som måtte limes sammen for at emnet skulle bli tykt nok.

magnetisk knivlist

knivmagnet tre

Når man har et ferdig emne er det neste steget å skjære ut magnetlisten slik du ønsker at den skal være og gi den en god runde med pussepapiret.

Hvor stor den skal være avhenger selvfølgelig av antallet kniver som skal på den, men tykkelsen bør være såpass at det er lett å få et godt grep rundt kniven når du skal ta den av. I dette tilfellet skal magnetlisten kun holde to kniver og målene er derfor L:160mm B:55mm D:30mm 

knivlist

Det neste steget blir å frese ut hull til magnetene. Hvor store, hvor dype og hvor mange hull som kreves avhenger av hvilke magneter man benytter og hvor sterke de er. Her kan det være lurt å prøve seg frem på noen rester av det treverket du har kuttet for å se hvor dype hullene må være for at knivene skal henge fast og være lette å ta av magnetlisten. Magneter mister mye av styrken sin når de pakkes inn i treverk så man må regne med å frese dype hull.
For selve fresingen anbefales det at man benytter riktig verktøy. Det gjør arbeidet mye enklere.

treverket med dype hullene

Nå gjenstår det å lime fast magnetene i hullene og fylle igjen tomrommet. Her vil jeg anbefale å bruke et sterkt lim som f.eks. kontaktlim. Tomrommet etter fresingen kan fylles med det man har tilgjengelig. Som siste finish bør magnetlisten lakkeres.
For å gjøre det letter å henge den opp på veggen kan det være lurt å lage et ”lokk” som du limer på baksiden. I dette tilfellet er det brukt noen karbonrester.

knivlist tre

Til slutt er det bare å henge opp magnetlisten på veggen. Hvordan dette gjøres vil være avhengig av hvor stor magnetlisten er og ikke minst hvilken type vegg den skal henges opp på. En byggevareforretning vil kunne ha ulike skruer og oppheng for dette. Dersom magnetlisten er liten som her kan det være nok å benytte en sterk dobbeltsidig tape.

knivlist magnet

Dette prosjektet ble delt med oss av en av kundene våre.